Pris för revisor i Uppsala

Priset för en revisor varierar beroende på ett antal olika faktorer. Generellt sett så brukar en duktig revisor i Uppsala kosta mellan 1000 och 2000 kronor per timme att anlita. Många kommer dock ner i pris en aning genom att anlita en revisor på årsbasis, där revisorn erbjuder ett totalpris i en offert.

Pris för revisor i Uppsala - det du ska tänka på

Göra en noggrann research

Det finns mycket du själv kan göra för att komma ner i pris för revisor i Uppsala. Du bör noga gå igenom sin verksamhet för att se vilket behov av hjälp du egentligen har. Det är då lättare att sedan konsultera en revisor med vad du vill att denne ska utföra. Många tar in dyr hjälp för delar av verksamheten som de kan utföra själva.

När du letar efter en revisorsbyrå så är det viktigt att ta in en offert från flera olika företag. Det är också viktigt att personkemin fungerar mellan dig och revisorn. Ett långt samarbete med en duktig revisor kan nämligen ge ett stort mervärde, då denne kan hjälpa dig med att effektivisera din verksamhet genom att bland annat minsta utgiftsposter.

Revisor eller redovisningskonsult

Många har ännu inte insett att det inte finns ett krav på att ha en revisor för småbolag. Detta har lett till att man tar in revisorer för arbeten som en redovisningskonsult kan utföra. En redovisningskonsult kostar i regel runt 550 kronor i timmen. Det är ett arvode som är betydligt lägre än revisorns arvode. En redovisningskonsult kan främst hjälpa dig med löpande bokföring, men också delar av verksamheten som berör effektivisering.

Tillvägagångssätt för att komma ner i pris

Som jag tidigare nämnt ska du först noga överväga vad du egentligen behöver hjälp med. Därefter kan man höra sig för med olika revisorer för att se vad de tar i arvode. Är arbetsbördan begränsad så kan man kolla efter pris per timme. I annat fall så är det en offert du bör förhandla fram. Slutligen så kan det vara bra att välja en stor revisorsbyrå, då dessa är välrenommerade i hela landet.